Sunday, October 3, 2021

Star Atlas Türkiye'ye Hoşgeldiniz!

 Star Atlas nedir?

Star Atlas, son teknoloji blok zinciri, gerçek zamanlı grafikler, çok oyunculu video oyunu ve merkezi olmayan finansal teknolojilerin birleşmesinden ortaya çıkan yeni nesil bir oyun metaverse'dir. Unreal Engine 5'in Nanite teknolojisini kullanan gerçek zamanlı grafik teknolojisi, sinema kalitesinde video oyunu görselleri sağlar. Solana protokolünü kullanan blok zinciri teknolojisi, büyük ölçüde sunucusuz ve güvenli bir oyun deneyimi oluşturdu. Star Atlas'ta elde edilen ve ticareti yapılan takas edilemez jetonların kullanımı, gerçek dünya varlıklarının ve mülkiyetinin somutluğunu çoğaltan bir ekonomi yaratır. Oyun, Büyük Strateji, Keşif, Rol Yapma ve Uzay Uçuşu Simülasyonu türlerinin bir karışımını sunar.


Oyunun Hikayesi

Whitepaper, oyunu şu şekilde tanıtıyor:


Star Atlas, 2620 yılına dayanan sanal bir oyun metaverse'idir.

Bu uzak gelecekte, üç büyük grup ortaya çıktı;


İnsanoğlunun yönettiği MUD Bölgesi,

Yabancı ırklardan oluşan bir konsorsiyum olarak ONI Bölgesi ve

Bilinçli androidler tarafından kontrol edilen Ustur Sektörü.

Bu gruplar, kaynaklar, bölgesel fetih ve siyasi hakimiyet için devam eden bir mücadele içindedir. Star Atlas'ın bir  vatandaşı olan siz, katkılarınız için ödüller kazanma fırsatı yaratırken bu galaksiler arası çatışmanın sonucunu etkileme yeteneğine sahip olacaksınız.


Metaverse, hem geleneksel çekirdek oyun hem de blok zinciri mekaniğinin birleşimi yoluyla benzersiz bir oyun deneyimi sunar.

— Star Atlas - Whitepaper

Oyuna Ait Tokenler

Star Atlas, ATLAS ve POLIS olmak üzere iki kripto-yerel varlıkla birlikte çift jetonlu bir ekonomi işletir.

Tokenlerin ilk halka açık satışının, 2021 Ağustos'unun sonunda FTX'te İlk değişim teklifi (IEO) ve Raydium ve Apollo-X'te İlk DEX Arzı (IDO) olarak gerçekleşmiştir.

Meta-Posterler (NFTler)

24 Nisan 2021'de Star Atlas, ReBirth: Genesis of a Metaverse adlı bir lansman öncesi kampanya başlattı. Şirketin "artırılmış gerçeklik deneyimlerini ve film müziklerini içeren açık sürüm multimedya meta-posterleri" olarak adlandırdığı 14 NFT'nin satışından oluşuyordu.


14 Haziran 2021'de Star Atlas, Rebirth koleksiyonunun bir parçası olmayacak olan ek bir poster yayınlayacaklarını sürpriz bir şekilde duyurdu. Bunun yerine "Efsaneler" başlıklı yeni bir kategori başlatıyordu. Bu serinin o gün duyurulan ilk (ve şimdiye kadarki tek) afişi Armstrong Forever afişidir.







No comments:

Post a Comment

Star Atlas Kısa Hikayeler - 3

Star Atlas : MUD Kaşif olarak Maceralar Star Atlas'ın enginliği, bilinmeyene meydan okumak isteyenler için büyük ölçekli keşifler ve değ...