Friday, October 15, 2021

Star Atlas Kısa Hikayeler - 2

 Star Atlas Oynanış: Bir Arazi Sahibi Olarak Maceralar


Star Atlas'ta bulunan geniş uzay gemileri, gelişmiş silah teknolojisi ve siyasi güç arasında, belki de en çok rağbet gören kaynak, çoğu zaman en çok göz ardı edilen topraktır.




Görsel : Star Atlas Arazi Yönetimi — Terrafarming /// Oyuncu Kontrollü ve Sahip Olunan Varlık /// Oyun İçi Sürükleyici Ortam

Günler geceler kadar uzun ama aradığımı bulduğumda buna değecek. ONI yağmacılarının USTUR gemileriyle savaştığını görüyorum, bu sırada MUD kaptanları çevrede gezinip içeri girmek için şanslarını bekliyorlar. Ama ben? Ben bunlara karışmıyorum. Yedek parçalara, bir sandık ATLAS'a ve hatta en yeni silahlara kıyasla istediğim tek bir şey var, ve bu on kat daha değerli. Uzak gezegenleri aramak için uzayda sürüklenmek yalnız bir süreç mi? Elbette. Onları keşfettikten ve fethettikten sonra adım on yıllar boyunca konuşulacak mı? Muhtemelen. Derin uzayda, gerçek gücün en büyük gemiye sahip olan kişi olduğunu iddia edebilirsiniz - ve yine aynı nefeste, tüm meselenin en çok toprağa sahip olanla ilgili olduğunu da söyleyebilirsiniz...

Star Atlas'ta Arazi Mülkiyeti

Herhangi bir MMO dünyasında, arazi her zaman önemli bir kaynak olmuştur. Geniş galaksiler arası Star Atlas metaverse'de, blok zinciri entegrasyonu nedeniyle arazi, ekilecek bir şeyden veya kışlalarınızı inşa etmek için bir yerden çok daha fazlasıdır. Kaşifler için arazi, uzay yolculuğuna hazırlanmanızı sağlayan şeydir. Arazi sahipleri ve üreticiler için arazi, imparatorluğunuzu inşa etmenize yardımcı olacak şeydir.

Her gezegen arazi parsellerine bölünmüştür ve her parsel, her bir parselin özelliklerini (büyüklük, sınırlar, konum, mevcut mülkiyet ve çok daha fazlası) kaydeden blockchain üzerinde bir NFT olarak temsil edilir.

İster bir uzay istasyonu olsun, ister bir gezegenin/asteroidin sabit bir üst kabuğu olsun, tüm binalar bir şey üzerine inşa edilmiştir. Arazi sahibi olmak, oyuncuyu örneğin madencilik ve çiftçilik olanaklarına açar ve bölgeyi savunmak için. Araziyle ilgili birçok teknik yön vardır, ancak burada öne çıkan bazı önemli noktalar şunlardır:

Araziye sahip olunabilir ve aynı zamanda kaybedilebilir;
Star Atlas, kullanıcıları arazi parsellerinden yararlanmaya teşvik etmenin yanı sıra “flipping” önlemek için yenilikçi Arazi Değer Vergisini (LVT) kullanır;
(Flipping, değersiz/eski bir mülkü alıp iyi bir hale getirip satmak anlamında kullanılan bir terim)

Oyuncular arazi satabilir, arazi satın alabilir, vergi toplayabilir veya kredi için teminat olarak kullanabilir;
Arsa parselleri, bir müzayede yoluyla birincil pazarlarda veya arsa sahiplerinin arsalarını ATLAS karşılığında satabilecekleri ikincil pazarlarda satın alınabilir.

Ham Madde Çıkarıcı ve Maden Nasıl Kurulur
Arazi sahibi olmak sadece başlangıçtır. Üzerine inşa ettiğinizde gerçek faydaları göreceksiniz. Star Atlas'ta arazinin en iyi kullanımlarından biri, ham madde çıkarmak için bir çıkarıcı inşa etmektir. Dünyanın herhangi bir yerinde olduğu gibi, güç üreten binaların doldurduğu güç gereksinimlerinin yanı sıra bir başlangıç ​​maliyeti, sürekli bakım maliyetleri vardır. Bununla birlikte, bir maden çıkarıcı, kargoyu uzaya taşımak için ek yakıtın yanı sıra ham madde şeklinde verim de kazanacaktır. Metaverse ekonomisinin para birimi olan ATLAS'ı kullanarak hem vergiler hem de yakıt ödenir.

Star Atlas'ta hammaddeler, madenciler tarafından üretilen ve kullanıcılar tarafından tüketilen takas edilebilir varlıklar olarak temsil edilmektedir.

Bölgesel DAO'lar ve Oy Hakları

Üretim imparatorluğunuzu kurarken, hem Star Atlas'ın tamamında hem de bölgesel DAO'nuz (Merkezi Olmayan Otonom Organizasyon) içinde siyasi mücadeleler olmasını bekleyin. Bununla başa çıkmak için Star Atlas, arazi sahiplerinin harita bölgelerini daha iyi yönetmelerine yardımcı olmak için bölgesel DAO'larında oy kullanabilecekleri bir mekanizma tanıttı. Örneğin, belirli bir bölgedeki arazi sahipleri, belirli faaliyetlerde vergilendirmeyi ayarlamak için bir DAO önerisi sunabilir. Oylama, oyunun yönetişim tokeni olan POLIS'i stake ederek yapılacaktır.

Bölgesel (düşük seviyeli) DAO'lar, politikaları (askeri, iç güvenlik, dış ilişkiler) değiştirmek, eklemek veya kaldırmak için oy kullanabilir ve ayrıca bütçeyi bölgenin ihtiyaçlarına daha iyi uyacak şekilde ayarlayabilir. Arazi sahibi olmak oy kullanmak için bir gerekliliktir ve her bölgesel DAO oyu, diğer bölgelerle olan ilişkilerinizi etkileyerek ya inşaatçılardan daha ucuz malzeme ithal etmek gibi işleri kolaylaştıracak ya da ithalata yüksek vergi koymak için oy vererek daha zor hale getirecektir. Her şey sana bağlı !

Gelecek Çok Daha Fazlası
Uzay araştırmaları harikadır, ancak çoğu kişi için eğlencenin olduğu yer arazi sahibi olmak ve oyunun geleceğini şekillendirmektir. Diğer MMORPG'ler, araziyi coğrafi veya arazi perspektifinden düşünme eğilimindeyken, Star Atlas, araziyi, tüm avantajlarıyla kullanıldığında çok güçlü bir varlık olarak görür.
Star Atlas, oyunu oynamanın neredeyse sonsuz yolu olan, kendi kendini yöneten bir MMO yaratıyor. Yeni dünyalar keşfedin, uzay hakimiyeti için savaşın veya karada bir imparatorluk inşa edin - olasılıklar sonsuzdur. Uzay son sınır olabilir, ancak arazi, bir kaşifin hırslarının tohumlandığı yerdir.


1 comment:

Star Atlas Kısa Hikayeler - 3

Star Atlas : MUD Kaşif olarak Maceralar Star Atlas'ın enginliği, bilinmeyene meydan okumak isteyenler için büyük ölçekli keşifler ve değ...